logo No Nonsense Pilates

No Nonsense Pilates

Over Lonneke

Ik ben Lonneke Melis-Klinckenberg en geef al bijna twintig jaar Pilateslessen op en rond het Java-eiland in Amsterdam-Zeeburg. In Zeeburg was ik één van de eerste Pilatesdocenten en ik heb dan ook klanten die al vijftien jaar lessen bij mij volgen. Elk seizoen komen er weer nieuwe cursisten bij, sommigen blijven voor een paar weken, anderen raken juist verslaafd aan Pilates en zij al jarenlang actief. Iedere Pilatesdocent geeft op zijn eigen manier les en dus moet je zoeken naar diegene die het beste bij jou past.

Ikzelf heb een dansachtergrond. Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling en heb daarna opgetreden in diverse dansproducties en gaf jarenlang dansles aan volwassenen en kinderen. In 2001 kwam ik in aanraking met Pilates. Dat deed me besluiten om de opleiding Ground-Control Pilates te gaan volgen, die ik succesvol heb afgerond. In mijn Pilates-lessen is mijn dansachtergrond nog altijd goed merkbaar, al gebruik ik in mijn lessen geen muziek. Mijn lessen kenmerken zich juist door een zekere flow tussen de oefeningen. Het belangrijkste element in mijn les is body-mind-bewustzijn. Door regelmatig te oefenen ontwikkel je een goede houding, kracht, balans en souplesse.

Sinds mijn kennismaking met Pilates weet ik dat ik tot mijn 90ste Pilates zal beoefenen en hopelijk ook zal blijven lesgeven tot ik erbij neerval.

tempImagetMQTIV

Overtuigd? Geef je op voor een proefles en doe een keer mee.

@ 2022 No Nonsense Pilates | Webdesign: Hollandse Nieuwe Media